Slider

Wat is BdN?

Buijten de Norm is een programma voor de LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) en wordt elke vrijdagavond live op Rick FM uitgezonden. Ook is het een onderdeel van de samenwerking tussen Rick FM en Radio Aalsmeer, waar het ook wordt uitgezonden op woensdagavond tussen 22:00 en 23:00 uur.

Gavin Buijtenhek vertelt waarom hij dit programma wil maken: “Ik weet dat ik zelf erg lang nodig heb gehad om mijn geaardheid te accepteren. Ik had toen geen hulp. Ten eerste omdat ik niet durfde toe te geven (aan anderen net zoveel als aan mezelf) dat ik ‘anders’ was, en ten tweede omdat er ook niets aangeboden werd door de gemeente.”

Gavin vertelt dat hij het idee kreeg door zijn moeder, die meewerkt aan zijn andere programma ‘Het Tussendoortje’ op Rick FM.

“Mijn moeder was aan het klagen dat er niets voor ‘mijn slag’ op de radio was. Ik was er toen nog niet actief mee bezig om deze show op te zetten, en die dag besteedde ik er ook helemaal geen aandacht aan. Het was pas een aantal weken later dat het tot me doordrong dat ik de macht had om verandering te brengen in de radiostilte omtrent geaardheid.”

Gavin wil de LGBT-community ondersteunen via zijn show, en aangrijpende zaken bespreken als seksualiteit, discriminatie, zorg en acceptatie. Het is elke vrijdagavond te horen op Rick FM tussen 21:00 en 23:00 uur.

Je kunt op dit programma reageren via twitter @RadioRickFM, emailen naar bdn@rickfm.nl of meepraten in de BdN-chat!

 

© 2020 Buijten de Norm | Onderdeel van Rick FM
Login